Rasvjetna dekoracija

Aydınlatma Dekorasyonu
Rasvjetna dekoracija

Svjetlosna dekoracija iznimno je moćan i važan faktor u vašem domu ili radnom mjestu. Zato rasvjetne elemente treba pažljivo birati, ne samo iz dekorativne perspektive, već i zato što mogu utjecati na sve, od rasporeda spavanja do percepcije i moždanih funkcija.

Mnogi ljudi mogu biti zbunjeni na što točno trebaju obratiti pozornost pri odabiru rasvjetnih elemenata u svom domu.

Jedan od najzbunjujućih izbora kada se razmatra rasvjetna dekoracija je hoćete li odabrati zidnu ili stropnu rasvjetu.

Odgovor na ovu dilemu zapravo varira ovisno o namjeni i funkciji prostorija.

Prava rasvjeta može učiniti da se osjećate opušteno ili produktivno, spokojno, mirno ili energično.

Prilikom odabira rasvjetnih elemenata za prostorije u našem domu potrebno je obratiti pozornost na funkcije prostorija i površine u sobama.

Neke vrste rasvjete služe određenoj svrsi, a sobe u vašem domu trebaju imati pravu vrstu rasvjete ovisno o namjeni prostorije.

Dakle, da biste optimizirali rasvjetu svog doma, možete početi razmišljanjem o tome kako koristite svaku sobu.

Ambijentalna rasvjeta, koja se naziva i opća rasvjeta, odnosi se na izvore svjetlosti koji obavljaju funkcije općeg osvjetljenja prostorije.

Ove rasvjetne jedinice osvjetljavaju cijelu prostoriju i smatraju se prirodnim izvorom svjetlosti prostora. Iako se viseći lusteri općenito koriste za stvaranje ovog ambijentalnog svjetla koje ispunjava prostoriju, zidni svijećnjaci se također mogu povremeno koristiti kao elementi opće rasvjete.

Radna rasvjeta je vrsta rasvjete koja služi mnogo specifičnijim svrhama i osvjetljava određeno područje. Izvori svjetlosti koji osvjetljavaju radni prostor ili, na primjer, prostor za čitanje su radna rasvjeta. Vrste rasvjete koje se koriste u radnim sobama, kao što su stolne svjetiljke, kuhinjske svjetiljke na pultu i sustavi unutarnje rasvjete, čine radnu rasvjetu.

Akcentna rasvjeta zapravo predstavlja najdekorativniji rasvjetni element. Oni su rasvjeta koja naglašava umjetničko djelo, knjižnicu ili određeni prostor koji se želi istaknuti. Često bacaju sjene oko subjekta radi dramatičnog učinka. Akcentnu rasvjetu čine zidna svjetla, rasvjeta u nišama i LED lampe postavljene na pojedina umjetnička djela.

Primjena rasvjetnih dekoracija prema namjeni prostorije

Kako biste pravilno osvijetlili svoje prostorije pomoću ovih tehnika, razmislite o tome kako ćete koristiti svaku prostoriju i postoji li nešto u sobi što želite istaknuti i istaknuti. Zatim počnite slagati rasvjetne elemente po svom izboru. Kada to radite, preporučujemo da počnete s ambijentalnim osvjetljenjem, a zatim razmislite o rasvjeti za zadatak i naglasku.

Prilikom odabira izvora svjetlosti, morate uzeti u obzir gdje će svjetlost padati u prostoriji. Ako ćete odabrati luster, LED spot ili skrivenu rasvjetu kao opću rasvjetnu jedinicu, trebali biste također razmisliti hoće li jedan luster biti dovoljan ovisno o veličini prostorije, koliko reflektora trebam koristiti i hoće li skrivena rasvjeta će biti dovoljno, i koju boju svjetla želite.

 

Rasvjeta Dekoracija dnevnih soba

Dnevne sobe moraju imati jaku ambijentalnu rasvjetu jer je to najdruštveniji i najnapučeniji dnevni prostor u kući. Osim ambijentalnog svjetla, korištenje niša koje se ističu LED reflektorima ili skrivene LED rasvjete u nekoliko dijelova prostorije oduvijek je bio dekoracijski potez koji uljepšava uređenje. Na primjer, ako ste odabrali LED reflektore kao opću rasvjetu, možete istaknuti komad namještaja u sobi ili sliku koja visi na zidu učiniti upečatljivijom središnjom točkom s LED rasvjetom.

 

Rasvjeta Dekoracija kuhinje

Naravno, ambijentalno svjetlo je od velike važnosti u uređenju kuhinje, ali najvažnije je u kuhinji da prostor za kuhanje i pripremu bude zdravo osvijetljen podpultnom LED rasvjetom. Osim ambijentalnog svjetla, kuhinjski ukrasi moraju imati i LED rasvjetu za osvjetljavanje radne ploče. Ako prostor za umivaonik i blagovaonicu, ako postoji, poduprete LED rasvjetom, možete postići puno savršeniji ukras.

 

Rasvjeta Dekoracija spavaće sobe

 

Abažuri na noćnim ormarićima u spavaćim sobama naširoko su korišteni kao vrste rasvjete. Uz naše nove dizajne, preporučamo da imate moderne LED rasvjetne elemente koji će pružiti jednostavnu upotrebu od noćne rasvjete, stropne rasvjete, oko toaletnog stolića i garderobe. Također možete odabrati prigušeniji i opuštajući model za opće svjetlo spavaće sobe.

 

Rasvjetna dekoracija kupaonica

 

Kupaonice su jedan od prostora koje je najteže osvijetliti. Svijećnjak je potreban za ogledalo iznad kupaonskog pulta, ali ovo svjetlo može stvoriti neželjene sjene. Iz tog razloga, kada su u pitanju kupaonice, potrebno je prvo odabrati rasvjetu zidne lampe i osvijetliti obje strane ogledala. U tom smislu, zidni svijećnjaci bili bi idealna opcija. Nakon odabira rasvjete zidne lampe, trebali biste odabrati jak i svijetao element opće rasvjete.

Odabir prave žarulje za uređenje rasvjete

Žarulje su glavni izvori svjetlosti, a vrsta žarulje određuje kako se svjetlost pojavljuje. Različite žarulje rade drugačije i stvaraju različite ambijente. Postoje četiri osnovne vrste žarulja koje se općenito koriste u domovima:

Žarulje sa žarnom niti su tradicionalne žarulje koje se koriste u svakom domu, a zabranjene su od strane Europske unije jer troše puno energije. Ne preporučujemo.

Fluorescentne žarulje troše 75% manje energije od žarulja sa žarnom niti i traju dulje. Kompaktne fluorescentne žarulje, koje stvaraju primamljivu i toplu atmosferu te emitiraju ugodno i meko svjetlo, vrlo su popularan proizvod koji se prilagođava mnogim rasvjetnim elementima, od stolnih lampi i ugradne rasvjete do dekorativnih svjetiljki, uglavnom su bijele, ali dostupne su i u vrste koje emitiraju svjetlost u obliku dnevne svjetlosti i proizvode se u različitim veličinama.vrsta izvora svjetlosti.

 

LED svjetla jednako su učinkovita kao i kompaktne fluorescentne žarulje, ali traju do tri puta duže. Donedavno su se općenito koristile u radnoj rasvjeti jer emitiraju oštro i direktno svjetlo, no danas su tehnološki daleko odmakle pa se proizvode i LED diode koje emitiraju toplu i meku svjetlost poput žarulje. Nedostaci LED žarulja su što su skuplje od ostalih vrsta žarulja.

Regije usluga dekoracije rasvjete:

U okrugu Karadağ (Acil Elektrik Arızaları İçin 7/24 Elektrik Arıza Servisi Hizmetimiz) vardır.

Naše ostale usluge: radnim danima i radnim satima.

Naši partneri Lara Electrician Solution:

Nanošenje boja i žbuke

Primjene za namještaj

Pimapen i aplikacije za staklo

Informacijske i tehnološke aplikacije

————————————ZAHVALJUJEMO TI SE————————————

Naš cijenjeni kupac,

Prije svega, hvala vam što ste nas odabrali.

Vaše misli su nam vrlo važne.

Ako ste primijetili bilo kakav poremećaj u našoj usluzi, bilo bi nam drago da nas obavijestite kako bismo mogli ispraviti ovu situaciju.

Vjerujemo da ne postoji problem koji ne možemo riješiti. Jako nam je važno da ga se i vi i mi rado sjećamo.

Možete nas kontaktirati u bilo koje vrijeme na

038267894094

Antalya Elektrikcim